Rooseveltvakantie mei 2017 Rooseveltvakantie mei 2017

Met een stralend zonnetje vertrokken we 6 mei vanuit het Zonnehuis in Vlaardingen. Ongeveer 20 nieuwe gasten gingen dit avontuur aan. Een gezonde spanning was van de gezichten af te lezen.

Het inladen van de gasten ging erg vlot. Zo vertrokken wij al om kwart voor twee richting het mooie Hydepark/ Roosevelt paviljoen in Doorn.Daar werden wij door de vrijwilligers opgewacht met koffie, thee en uiteraard iets lekkers. De aanvoer van geweldig eten en lekkernijen is in zo’n week niet meer weg te denken. We genieten ervan.Het thema van dit jaar was: inpakken en….

Alle dagen was er iets van dit thema terug te vinden in decors, activiteiten, zoals een vakantiejacht, een captain’s dinner, Oostenrijkse muziek, een zandtovenaar, noem het maar op. Er werd gefietst, gewandeld, gezwommen. Alle gasten kregen op hun manier een stukje extra aandacht d.m.v. een gesprek, of een avontuur in het bubbelbad. Uiteraard werd er weer gekapt( met dank aan Elly Klootwijk en Ria Zijlstra) en werden de nagels gelakt. Er was weer drie maal gymnastiek, één maal op ludieke wijze en twee maal door Caroline, een echte professional.

We hadden een prachtige kerkdienst met orgelspel door Piet George Klootwijk waarvoor dank. Diezelfde dag zongen we, mede onder begeleiding van Piet George kampeerliedjes, buiten op het terras. Het lied “ik ben met Catootje naar de botermarkt geweest werkte inspirerend en was een goede vorm van bewegen voor de zangeres.Men kon op reis met de dominee. Erwin heeft zich ontpopt als geweldige beschuitensmeerder. Maakte de tafels schoon met veel elan (en nauwkeurig) en had bovenal heel veel aandacht voor de gasten.

Een verjaardagsspel, aangezien we 7 jarigen in deze week hadden.
Dit laatste, het verjaardagsspel, was natuurlijk weer een slinkse manier om de nieuwe vrijwilligers, Erwin de Fouw, Caroline Visscher-den Exter en Wendy Donkers gepaard gaande met veel water, te ontgroenen.

Met elkaar kijken wij als vrijwilligers terug naar een geweldige week vol plezier, dankbaarheid, eensgezindheid en uiteraard vermoeidheid. Maar dat deert ons niet. Wat was het heerlijk om onze gasten een geweldige week te bezorgen waar ze weer even op kunnen teren.

Nogmaals dank aan alle vrijwilligers, jullie hebben het geweldig gedaan. We kijken alweer uit naar de reünie op 11 november aanstaande waar alle gasten begin oktober een uitnodiging voor ontvangen.Met een vriendelijke groet van

Nanja Moerkerken,
namens het dagelijks bestuur.
 
terug