Diaconaal consulent Diaconaal consulent

Even Voorstellen:

Mijn naam is Miranda Hoogeveen en ik ben sinds 1 februari 2023 voor 20 uur per week aan het werk als diaconaal consulent bij de Protestantse Gemeente Vlaardingen en coördinator diaconaal werk bij de Windwijzer. In die functie volg ik Rob van Herwaarden op, die op 1 mei vorig jaar met pensioen ging.

Ik ben 57 jaar oud, getrouwd en moeder van een volwassen zoon en dochter en woon in Vlaardingen. Inmiddels zesentwintig jaar werk ik als officemanager bij een bouwbedrijf, door de verkoop van het bedrijf krijgen deze werkzaamheden een andere invulling, zodoende kwam deze functie voor mij als een mooie uitdaging op mijn pad.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om buiten te zijn, in de vrije natuur en daar lange afstandswandelingen te maken. Op dit moment loop ik in etappes het Pieterpad.

De Windwijzer en de diaconie zijn mij niet vreemd omdat ik sinds 2014 als vrijwilliger bij Schuldhulpmaatje actief ben en sinds 2019 in De Windwijzer coördinator ben van het project Windkracht 95, In dit project ondersteunen we kinderen en hun ouders die in een lastige (financiële) situatie leven. Op de woensdagmiddag proberen we door allerlei leuke, leerzame en inspirerende  activiteiten hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te versterken.

Een collega (coach) ondersteunt in dezelfde tijd de ouders, vaak moeders van deze kinderen, individueel en in groepsverband.

Ik ben sterk gemotiveerd het diaconale werk op te pakken. Altijd heb ik me sterk aangetrokken gevoeld tot mensen die het moeilijk hebben, door een optimistische kijk op het leven en ben heel praktisch ingesteld waardoor ik als het nodig is goed door kan pakken. Daarbij probeer ik wel om mensen die mij om hulp vragen niet alles uit handen te nemen maar juist hun zelfredzaamheid te vergroten.

CONTACT
Graag zal ik u in de komende tijd ontmoeten, ik ben op maandag, woensdag en vrijdag geregeld in de Windwijzer.
U kunt mij bereiken op miranda@dewindwijzer.nl of telefonisch op 06-2423 0697.


 
terug