WELKOM WELKOM

De protestantse diaconie in Vlaardingen wil op verschillende manieren aanwezig zijn om met hoofd, hart en handen mensen te steunen die door armoede, ziekte, ouderdom of handicap of afkomst niet tot hun recht komen of tekort komen.
Zij probeert oog en oor te hebben voor mensen in nood en daar te ‘helpen waar geen helper’ is. Hulpvaardig en creatief maar ook doortastend en kritisch waar mensen onrecht wordt aangedaan.

 
Het werk wordt gedaan door diakenen in de verschillende wijken, maar ook door vrijwilligers bij bijvoorbeeld de voedselbank, het aanloophuis, de vakantieweken voor ouderen en mensen met een beperking, het "Open Huis", de commissie maatschappelijk werk en in het vluchtelingenwerk.

De Vlaardingse diaconie beschikt over een diaconaal bureau met een diaconaal consulent en een administratieve kracht en heeft een belangrijk aandeel in diaconaal-missionair centrum ‘De Windwijzer’. Met veel groepen en instellingen in Vlaardingen voert zij overleg en werkt zij samen.

Op deze website vindt u informatie over al ons werk en kunt u ook lezen hoe u dit werk als vrijwilliger of met een gift zou kunnen steunen.

Wij houden ons aanbevolen voor uw vragen en opmerkingen.

Rob van Herwaarden

Lees verder bij 'Over ons - Wat is diaconie'

 

 
Informatieboekje “Veel voor weinig of niets” Informatieboekje “Veel voor weinig of niets”
Geplaatst: 30 april 2022
Dit informatieboekje geeft je in een notendop een heleboel handige en goedkope of gratis adressen in Vlaardingen. Netjes gerubriceerd op onderwerp.
» Open het boekje
 
De toekomst van de diaconie De toekomst van de diaconie
Tijdens het mini-symposium ‘De toekomst van de diaconie’, gehouden op 16 september 2016 ter gelegenheid van het 25-jarig werkjubileum van Rob van Herwaarden als diaconaal consulent bij de diaconie van Vlaardingen in 2016, hield Carla van der Vlist, hoofd Binnenlands Diaconaat bij Kerk in Actie, volgend boeiend betoog. Ze gaat achtereenvolgens in op de stellingen die haar waren voorgelegd.

Lees verder » (PDF - opent in een nieuw venster)