Verslag van een vakantieweek in 2018 met senioren! Verslag van een vakantieweek in 2018 met senioren!
Van 21 tot 28 juli 2018 ging er een grote groep senioren uit Vlaardingen en Schiedam op vakantie naar Conferentiehotel Kaap Doorn in Doorn. Een vakantie georganiseerd door de Centrale Diaconieën van Vlaardingen en Schiedam, een vakantie die klonk als een klok!

De warmte of eigenlijk extreme warmte speelde ons parten deze week en maakte dat we af en toe de bloemetjes niet buiten, maar juist binnen moesten zetten in een door airco gekoelde ruimte. Maar de warmte deed niets af aan het plezier en de gezelligheid en vooral het echte vakantiegevoel van ‘er even helemaal uit’ zijn.

Rondom het thema ‘De bloemetjes buiten zetten’ was er een gevarieerd programma met voor elk wat wils.

Op zaterdag een kennismakingsspel met verschillende bloemen die in elkaar gepuzzeld werden, een voorstelrondje van de staf met bloemen en een quiz met een tulp die zomaar omhoog kon springen.

Op zondag een kerkdienst rondom Psalm 8 met een collecte die maar liefst € 268,- op heeft gebracht. Een opbrengst die ten goede zal komen aan kinderen in een weeshuis in Ghana, waar Arianne van Rijn eind augustus naar toe zal gaan en zal zorgen dat het geld besteed wordt aan iets extra’s voor de kinderen daar.
‘s Middags een bloemenkwis en een wandeling door de prachtige natuur, op zondagavond zingen in de buitenlucht en bezoek uit Schiedam.

De maandag zette in met ochtendgymnastiek en in de middag een groot Ganzenbord op de parkeerplaats met leuke en ludieke opdrachten, bellenblazen met een touwtje, blikgooien, een toren bouwen en eendjes geblinddoekt uit een vijver vissen!
In de avond een lezing met muziek en prachtige beelden over de mode in de 20e eeuw, te beginnen met de mode in ondergoed, waar we wel heel bijzondere onderbroeken te zien kregen!

Dinsdag een uitje : via een prachtige route naar Appeltern en na een heerlijke lunch inschepen voor een rondvaart over de Maas, geen zuchtje wind, wel een lekker drankje aan boord.
In de avond een Bingo met mooie prijzen.

Woensdag starten we de dag met zitdansen o.l.v. Atie en in de middag allerlei oudhollandse spelletjes.
In de avond ontvangen we het Shantykoor Windstilte voor een wervelend optreden waarbij zelfs polonaise werd gelopen.

Op donderdag maakten we onder leiding van vier crea-dames allemaal een prachtige bloemencorsage voor het slotdiner op vrijdagavond.
Op donderdagavond was er een Bonte Avond met bijdragen van gasten en stafleden en een heel gek lied waarbij de dames tegenover de heren stonden!

Op vrijdag nog eenmaal ochtendgymnastiek, wandelen en een boeiende film met verhaal over de scheepvaart.
In de middag kwam de ijscoboer langs.
Op vrijdagavond een grandioos slotdiner met aansluitend een optreden van een Barbershopkoor, waarvan een aantal mannen voor de dames op de knieën ging.

En verder dagelijks de heerlijke maaltijden, koffie, thee met heerlijke traktaties van gulle gevers, rondjes met lekkere hartigheden en heel veel gezelligheid en gesprekken. Babbeltjes en praatjes maar ook gesprekken waarin echt iets gedeeld kon worden!

Rode draad in deze week die ons allemaal aan elkaar verbindt is het geloof in een grote liefdevolle God, die naar kleine mensen omziet, daarvan hebben we gezongen, gebeden, gesproken en gedeeld, in het vertrouwen dat die God met ons verder trekt hebben we in dankbaarheid weer afscheid van elkaar genomen, uitkijkend naar de reünie in het najaar!

Met dank aan allen die ons hebben geholpen om deze week te realiseren, met dank aan de Schiedamse Rusthuizen voor hun financiële ondersteuning, met dank aan de fantastische medewerkers van Kaap Doorn voor hun zorg en toewijding!

Jacolien Immerzeel
 
terug